courgettesoep
Deze soep is makkelijk te maken én je kunt er ook nog heel makkelijk mee variëren. Houd de basis van ui, knoflook en groentebouillon aan en varieer met groente en kruiden. Dus ook nog is ideaal om je restjes groente op te maken. Lekker voor de lunch óf voor serveer er een salade bij en je hebt een complete maaltijd!
Je hebt nodig:
- 1 courgette
- 1 ui
- teentje knolook
- groentebouillon ( 1-2 blokjes afhankelijk van je smaak)
- zout en peper naar smaak
- staafmixer
En zo maak je het:
- Snipper de ui en snijd het teentje knoflook fijn. Fruit beide op laag vuur in wat olijfolie
- snijd ondertussen de courgetten in stukken en voeg bij de ui en de knoflook
- Giet er water bij tot de courgette onder water staat, voeg het bouillonblokje toe en breng aan de kook.
- Laat het ongeveer 10 minuten zachtjes koken en pureer de soep met de staafmixer.
- Bepaal nu hoe dik je soep wilt hebben, als je van wat dunner soep houdt kun er nog wat water bijvoegen en even op nieuw aan de kook brengen
- Proef er nog wat bouillon bij moet en breng eventueel nog op smaak met zout en peper.