Eiwitrijke dadelreep
Afgelopen week stond dit recept op de website van een collega. Ik zei toen direct al dat ik deze wilde gaan maken, zo lekker klonken de ingrediënten. Na een paar mini aanpassingen wist ik het zeker: dit is echt één van de beste tussendoortjes ooit. Super makkelijk te maken, boordevol eiwitten en zonder toegevoegde suikers. Yum! Het recept is voldoende voor circa 10 plakken.
Ingrediënten
- 1 blik zwarte bonen (240 gram)
- 50 gram cacao
- 100 gram dadels (medjoul dadels zijn het allerlekkerst, gedroogd kan ook)
- 2 eieren
- 1 rijpe banaan
- 50 gram eiwitpoeder
- 1 tl bakpoeder + 50 ml water
Bereiding
Verwarm de oven op 180 graden. Week de dadels tien minuten in kokend water (als je voor gedroogde hebt gekozen, medjoul dadels hoef je niet te weken). Doe de bonen in een vergiet en spoel af met water. Doe ze vervolgens in een mengschaal, en voeg de cacao, eieren, dadels, banaan en eiwitpoeder toe. Mix het water met het bakpoeder en voeg dit toe aan de mix. Pureer met de staafmixer tot je een gladde massa krijgt. Leg een vel bakpapier in een cakeblik, giet de mix er overheen en zet circa 25 minuten in de oven.