Frittata met chorizo
LUNCH
Frittata met chorizo en spinazie
Deze frittata is niet alleen warm heel lekker, maar ook koud! Dit maakt het een ideaal gerecht om mee te nemen naar het werk. Ook doet een frittata het erg goed tijdens een (kerst)brunch! Ga je liever voor een versie zonder vlees? Dan kan je de chorizo ook vervangen door vegetarische spekjes. Een frittata maak ik zelf vaak in een gietijzeren (oven)pan (te koop bij de Xenos), maar een gewone bakpan of hapjespan volstaat ook.
Ingrediënten
- 40 gram chorizo
- 125 gram aardappelschijfjes (voorgekookt)
- ½ ui, gesneden
- 60 gram spinazie
- 2 eieren (geklutst)
- Handje geraspte kaas
Bereiding
Bak de ui en de chorizo even aan. Voeg vervolgens de aardappelschijfjes toe en laat op laag vuur 6 minuten bakken. Roer af en toe even voorzichtig door. Voeg vervolgens de spinazie toe en wacht tot de spinazie geslonken is. Voeg dan de kaas en eieren toe, en bak de frittata op laag vuur gaar.