Mexicaanse bonenschotel
Ben jij ook zo dol op Mexicaans? Ik wel! Jammer alleen dat veel Mexicaans eten uit bloem (witte wraps) met een beetje vlees en veel kaas bestaat. Ik heb daarom een variant bedacht die én een stuk gezonder én minstens even lekker is. Dit recept bevat veel plantaardige eiwitten en zorgt er dus voor dat je lang verzadigd blijft. En zoals al mijn recepten is het nog super makkelijk te maken ook! Het recept is voldoende voor 3-4 porties.
Ingrediënten
- 400 gram Mexciaanse groentemix (zak, gesneden)
- 1 pakje vegetarisch gehakt
- 1 zakje Fajita kruidenmix (+ eventueel een paar el water)
- 2 avocado’s
- 50 gram geraspte kaas
- 1/2 potje creme fraiche
- 1 el olijfolie
Bereiding
Verwarm de olijfolie in een wokpan. Voeg de groenten en het gehakt toe, en voeg na een paar minuten de kidneybonen en de mais toe. Mix de kruidenmix door de groenten (voeg een paar el water toe als het te droog wordt), schep alles goed door elkaar en verwarm nog enkele minuten op laag vuur. Verdeel de groenten over vier schaaltjes, verdeel de avocado en de creme fraiche erover en voeg tot slot de geraspte kaas toe.