Pompoenrisotto met spinazie en feta
Dit is één van mijn favoriete recepten: super makkelijk te maken, gezond én heel lekker! Je kan er voor de variatie ook wat stukjes gebakken chorizo doorheen doen! Het volgende recept is voldoende voor 4 personen:
Ingrediënten
– 1 flespompoen
– 200 gram spinazie
– 100 gram feta
– circa 1,5 L groentebouillon
– 1 ui (gesnipperd)
– 100 ml witte wijn
– 300 gram risottorijst
– 50 gram croutons
Bereiding
Verwarm de oven op 210 graden. Snijd de pompoen in blokjes (schillen is niet nodig), doe er een beetje olijfolie overheen en zet de blokjes in een ovenschaal in de oven (30 minuten). Fruit de ui met een beetje olie in een hete pan. Voeg de rijst toe en roer door tot de rijstkorrels glazig worden. Voeg de wijn toe. Zodra de wijn opgenomen is voeg je de groentebouillon toe. Voeg steeds een soeplepel (of scheut) toe, totdat al het vocht is opgenomen. Het kan zijn dat je nog wat extra vocht toe moet voegen als de rijst nog niet gaar is en het vocht wel opgenomen. Voeg na circa 18 minuten de spinazie en de feta toe. Haal de pompoen uit de oven en pureer de helft van de blokjes met een staafmixer of blender tot een gladde massa. Roer dit door de risotto. Verdeel de risotto over vier borden, strooi de resterende blokjes pompoen en de croutons er overheen.
ENJOY.