Quiche met Kip
Voor drukke dagen is een quiche een ideaal gerecht; je kunt het van te voren al klaar maken en je hoeft het dan alleen nog maar even op te warmen in de oven. Wat je eventueel nog overhoudt is de volgende dag heerlijk als lunch.
Doordat je in dit gerecht de boter door de kwark vervangt is het een stuk gezonder en is het ook lichter verteerbaar. Het deeg is wel minder knapperig máár wel frisser van smaak, ideaal voor een mooie zonnige dag!
Je hebt nodig:
- 250 gram volkoren tarwemeel
- 300 gram kwark
- 4 el olijfolie
- 2 el dille fijngesneden
- 200 g doperwten verse
- 1 courgette in halve plakken gesneden
- 40 gram paneermeel
- 300 g kipfilet in plakjes
- 3 eieren
- 100 gram geraspte kaas
- Zout en peper
- quichevorm van 24 cm Ø bekleed met bakpapier
En zo maak je het:
- Verwarm de oven voor op 180°C
- Meng 250 g kwark, met het volkorenmeel, 2 el olijfolie, de dille en 1 tl zout een soepel deeg
- Bak in een koekenpan de doperwten ongeveer 4-5 min in de overige olijfolie. Voeg de courgette toe en bak nog 2 minuten mee. Breng op smaak met zout en peper
- Rol het deeg dun uit en bekleed de quichevorm ermee. Bestrooi het met wat paneermeel, dit neemt het vrijkomende vocht uit de kip op. Zo blijft de bodem mooi droog
- Kruid de kip naar smaak met zout en peper ( als je wat meer pit wilt kun je het ook kruiden met wat paprikapoeder)
- Verdeel de kip en de groeten over de quichebodem
- Meng de eieren met de laatste 50 g kwark, de kaas en zout en peper naar smaak. Schenk het eimengsel over de groenten
- Plaats de quiche voor 40 minuten in de oven, serveer er een lekker groene salade of een kop soep bij en je hebt een complete maaltijd!