Quinoa met chorizo, kip en guacamole
Soms vind je een recept wat je gewoon móet delen. Afgelopen week kreeg ik van mijn vriend een receptenboek cadeau: All day bowls van Denise Kortlever. Een superfijn kookboek met redelijk makkelijke en vooral super lekkere gerechten! Onderstaand recept is gebaseerd op één van haar gerechten. De basis bestaat uit quinoa, maar dit is ook makkelijk te vervangen door bijvoorbeeld zilvervliesrijst of penne. Het recept is voldoende voor 4 personen.
Ingredienten
- 400 gram quinoa
- 2 tl paprikapoeder
- sap van 2 limoenen
- 250 gram chorizo (in plakjes of blokjes)
- 4 kleine kipfilets
- 1 tomaat
- 12 cherrytomaatjes
- 1 rode ui
- 1 el (Griekse) yoghurt
- 2 avocado’s
- olijfolie
- 1,5 el chipotle (tabasco) saus
Bereiding
Maak een marinade van het sap van 1 limoen, gemixt met de chipotle. Gebruik dit om de kipfilet te marineren en laat het even intrekken. Bak de plakjes chorizo in een klein beetje olijfolie, tot de plakjes verkleuren en licht krom trekken. Haal de chorizo uit de pan en leg deze apart. Gebruik het vet van de chorizo om de gemarineerde kipfilets in te bakken. Doe dit op laag vuur zodat de kip lekker mals blijft.
Maak de guacamole door de avocado’s met een vork te prakken. Voeg de blokjes tomaat en ui toe en roer de lepel yoghurt erdoor. Halveer de cherrytomaatjes en leg deze even apart.
Kook intussen de quinoa gaar volgens de instructies op de verpakking. Giet het af en voeg vervolgens de paprikapoeder en het sap van de andere limoen toe. Mix dit goed door elkaar. Voeg vervolgens de plakjes chorizo toe.
Verdeel de quinoa, de guacamole, de kip en de cherrytomaatjes over vier borden en ENJOY!