Recept Shakshuka
Met dit warme weer wil je niet te lang in de keuken staan, maar wél gezond eten (toch?). Dit eenpansgerecht (met de naam Shakshuka) is een combinatie van groenten, tomatensaus, kruiden en ei. Het is uiteraard weer super makkelijk te maken én heel lekker! Wij aten het met wat spelt stokbrood, maar je kunt er bijvoorbeeld ook een (vegetarische) hamburger bij eten. Het volgende recept is voldoende voor 2-3 personen. Wil je een grotere portie shakshuka maken? Verdubbel dan de hoeveelheden en gebruik een extra grote hapjes- of bakpan.
Ingrediënten
- 1 blik tomatenblokjes
- 1 el tomatenpuree
- 1 ui, gesnipperd
- 1 teentje knoflook in stukjes (of gewoon knoflookpuree uit een flesje)
- 3 eieren
- 1 el komijn
- 1 tl chili
- 1 el paprikapoeder
- 2 rondjes (circa 40 gram) zachte geitenkaas
- 1 handje (verse) gesneden peterselie
Bereiding
Verwarm een beetje olie in een hapjespan en fruit de ui hierin. Voeg de knoflook, tomatenpuree, tomatenblokjes en de kruiden toe. Roer even goed door en laat enkele minuten op laag vuur sudderen. Maak drie kuiltjes in de saus en breek hier de eieren in (probeer de dooier heel te laten). Voeg vervolgens de geitenkaas en de peterselie toe. Voeg eventueel nog peper en zout naar smaak toe. Doe een deksel op de pan en laat het mengsel nog zo’n zes minuten op laag vuur sudderen, tot de eieren grotendeels gestold zijn. Serveer de shakshuka met brood naar keuze en ENJOY!