Repen van dadels, cashewnoten en cacao
Afgelopen week stond ik het schap van de supermarkt af te scannen naar gezonde tussendoortjes. Dat viel nog niet mee, want de meeste soorten tussendoortjes bestaan uit bewerkte ingrediënten en bevatten veel toegevoegde suikers. De merken die wel natuurlijke ingrediënten gebruiken zijn over het algemeen weer erg prijzig. Uiteindelijk belandden de repen van het merk Nak’d in mijn mandje; super lekkere tussendoortjes van dadels, cashewnoten, cacao, rozijnen en kokos. Toen ik de ingrediënten op de verpakking bekeek dacht ik: dat moet ik toch ook gewoon kunnen namaken? Dat heb ik dus gedaan en wat bleek: het was niet alleen super makkelijk, maar ook minstens zo lekker als het origineel en aanzienlijk goedkoper. Win-win dus!
P.S: Omdat de basis uit dadels en rozijnen bestaat, bevatten de repen wel veel suikers. Ik gebruik ze dus voornamelijk als snel tussendoortje voor ik ga bootcampen of hardlopen.
Ingrediënten
- 100 gram dadels (ik gebruik altijd de zachte dadels van de toko, bij voorkeur medjoul dadels)
- 20 gram cashewnoten
- 30 gram rozijnen
- 30 gram kokos
- 10 gram cacao
- scheutje (amandel)melk, circa 30 ml
Bereiding
Mix de ingrediënten met een keukenmachine of food processor tot een gladde massa (de amandelmelk voorkomt dat je keukenmachine stukloopt op de droge massa). Maak met je handen circa 10 kleine reepjes of 20 kleine bolletjes van de mix. Strooi wat geraspte kokos op een bord en rol hier de reepjes of bolletjes doorheen. Laat de mix nog even een uur opstijven in de koelkast. Je kunt ze enkele dagen in de koelkast bewaren, maar ze zijn ook goed in te vriezen!