Stamppot zoete aardappel met spinazie en geitenkaas
Dit recept is super makkelijk te maken en daarom één van mijn favorieten. Het smaakt net even lekkerder dan een gewone stamppot en het ziet er (naar mijn mening) ook een stuk smakelijker uit. Aangezien het slechts zeven ingredienten bevat is het snel klaar en daarom geschikt voor zowel de weekenden als door de week. Het volgende recept is voldoende voor 2 personen (voor 4 personen verdubbel je gewoon de hoeveelheden):
Ingrediënten:
- 300 gram zoete aardappel (ik vind zelf de oranje het lekkerst)
- 4oo gram spinazie
- Half potje zongedroogde tomaatjes, uitgelekt en in reepjes gesneden
- 75 gram jonge, zachte geitenkaas
- 2 handjes walnoten, gehakt
- 150 gram spekjes
Bereiding:
- Snijd de zoete aardappel in stukken en kook deze in 15-20 minuten gaar
- Roerbak de spinazie in een grote pan totdat deze geslonken is
- Bak de spekjes krokant en laat ze even uitlekken
- Voeg de spinazie en spekjes toe aan de aardappel en stamp dit door elkaar
- Verdeel over twee borden en voeg vervolgens de zongedroogde tomaatjes, geitenkaas en walnoten toe
- Eventueel kan je nog peper en zout naar smaak toevoegen
ENJOY!