Veganistische curry met pompoen en linzen
Toen ik deze curry had opgegeten besefte ik me pas dat ik een 100% veganistische curry had gemaakt… Superlekker én gezond dus. Dankzij de groenten, gember, ui en knoflook zit de curry ook nog eens vol met anti-oxidanten, wat weer helpt beschermen tegen allerlei nare ziekten. Driedubbel winst! Het kost ongeveer 15 minuten om de curry te maken, de wachttijd is ook circa 15 minuten. Het volgende recept is voldoende voor 3-4 porties.
Ingrediënten
- 1 flespompoen
- 1 blikje linzen
- 4 grote tomaten
- 500 ml bouillon
- stukje verse gember van circa 5 cm
- 3 el kerriepoeder
- 2 el kurkuma
- 2 rode uien
- 2 teentjes knoflook
- half blikje kokosmelk
Bereiding
Snijd de flespompoen in blokjes. Schil de gember en snijd de gember, knoflook en ui in kleine stukjes. Verhit een beetje olie in de pan en voeg de gember, knoflook en ui toe. Voeg vervolgens de kerrie en kurkuma toe. Voeg de pompoen en de tomaten toe en bak op laag vuur even aan. Voeg de bouillon toe en laat op middelhoog vuur circa 20 minuten koken, tot de pompoen helemaal zacht is. Voeg water toe indien nodig. Bereid intussen de zilvervliesrijst zoals aangegeven op de verpakking. Voeg aan het einde de linzen en de kokosmelk toe en kook nog even kort mee. Serveer de rijst met de curry en ENJOY!