Vegetarische curry
Iedereen houdt wel van een goede curry (toch?!). Maar het vinden van een goede kruidenmix valt niet altijd mee. Hoe fijn dat er kant en klare currypastes (zónder toevoegingen) bestaan! Onderstaand recept bevat slechts vijf ingrediënten en is één van mijn favoriete maaltijden voor drukke dagen. Het recept is voldoende voor circa 3 porties:
Ingrediënten
- 1 zak gesneden groenten (600 gram)
- 1/2 potje Patak tikka massala currypaste (deze vind je bij het Aziatische schap in elke A-merk supermarkt. Het is een klein potje van circa 8 cm hoog)
- 1 blik tomatenblokjes
- zilvervliesrijst
- 1 el Griekse yoghurt (optioneel)
Bereiding
Bak de groenten in een klein beetje olie. Verdeel de currypaste over de groenten en bak circa 1 minuut mee. Voeg het blik tomatenblokjes toe en laat op laag vuur nog even gaar koken. Bereid ondertussen de zilvervliesrijst zoals aangegeven op de verpakking. Voeg, als de rijst klaar is, de el yoghurt toe aan de curry en roer nog even door. Verdeel de rijst over drie schaaltjes, voeg de saus toe en enjoy!