Volkoren spaghetti met avocadosaus
Soms heb je wel eens zin in iets anders dan de standaard tomaten- of roomsaus door je pasta, toch? Dan is dit recept een uitkomst! Mijn vriend was eerst wat sceptisch, maar na de eerste hap was hij om. Superlekker en zeker voor herhaling vatbaar, deze avocadosaus met knoflook. Het volgende recept is voldoende voor 2 personen. Wil je er met vier personen van eten? Verdubbel dan gewoon de hoeveelheden.
Ingrediënten (2p)
- circa 150 gram volkoren spaghetti
- 250 gram kastanjechampignons
- 250 gram trostomaatjes (klein)
- 2 rijpe avocado’s
- sap van een halve citroen
- 2 teentjes knoflook
- 1 el pijnboompitjes
- 1 handje verse basilicumblaadjes
- 1 el olijfolie
- peper en zout naar smaak
Bereiding
Doe de tomaatjes circa 10-15 minuten in een voorverwarmde oven (200 graden). Verwijder het vruchtvlees uit de avocado en doe dit samen met het citroensap, de knoflook, olijfolie, basilicum en de pijnboompitjes in een blender, keukenmachine of staafmixer. Mix tot een gladde massa. Kook intussen de pasta gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking. Snijd de kastanjechampignons in plakjes en bak deze in een beetje olijfolie gaar. Haal de tomaatjes uit de oven.
Serveer de pasta met de saus en garneer met de tomaatjes en champignons. ENJOY!