Zalmhapje
Ben je nog op zoek naar een lekker én makkelijk borrelhapje? Probeer dan dit recept met zalm en komkommer. Het is zo klaar en oh zo lekker! Vooral tijdens zonnige dagen is dit een aanrader, het is namelijk heerlijk fris van smaak.
Je hebt nodig :
- Halve komkommer
- 100 gram gerookte zalm
- 50 gram ricotta
- Citroen
- Sesamzaadjes
- Zout & peper
- Optioneel: wat dille, bieslook en peterselie
En zo maak je het:
- Snijd de komkommer in 12 gelijke plakken
- Meng de ricotta met het citroensap (naar smaak) en zout & peper
- Indien je verse of gedroogde kruiden in huis hebt, meng die dan door de ricotta. Zonder kruiden kan ook maar met is nét iets lekkerder
- Verdeel het ricotta mengsel over de plakjes komkommer en beleg met de gerookte zalm
- Garneer met de sesamzaadjes en geniet ervan!