3 tips voor maaltijden met minder koolhydraten
14 juli 2017Praktische tips
In Nederland eten we over het algemeen te veel koolhydraten en te weinig groenten. Het eten van te veel koolhydraten is een belangrijke veroorzaker van een hoge bloeddruk, overgewicht, hart- en vaatziekten en diabetes type 2. Wil je graag minder koolhydraten eten en meer groenten toevoegen aan je maaltijden? Hieronder vind je drie tips om je dagelijkse veggie intake te verhogen.
- Vervang je pasta door groenten. Je hebt vast wel eens gehoord van een spiraalsnijder; een handig apparaat waarmee je dunne slierten maakt van bijvoorbeeld courgette of wortel. Je hoeft deze vervolgens alleen maar even kort te roerbakken en voila, je hebt de structuur van spaghetti. Eet je graag lasagne? Vervang de lasagnebladen dan eens door dun gesneden plakken aubergine. Net zo lekker en een stuk gezonder!
- Vervang rijst door bloemkool- of broccolirijst. Je kunt dit zelf maken maar er zijn ook kant- en klare zakjes bij de Albert Heijn te koop. Zo eet je al snel twee keer zoveel groenten bij een maaltijd.
- Vervang je standaard boterham door koolhydraatarm brood of eet een (groente) salade. Het vergt iets meer voorbereiding maar zorgt voor veel meer energie. In onze top 5 broodvervangers voor ontbijt en lunch vind je tal van tips voor gezonde vervangers van brood.
Wil je vaker berichten over voeding en gezondheid op je tijdlijn ontvangen? Like dan hieronder onze Facebook pagina.