Aubergine met tomaat en mozzarella
Wil je eens iets anders dan spruitjes bij de maaltijd of bitterballen bij de borrel? Deze aubergine doet het niet alleen goed als (groente bij de) avondmaaltijd, maar smaakt ook lekker als borrelhapje!
Ingrediënten
– 2 aubergines
– 3 el olijfolie
– 125 gram mozzarella
– 2 trostomaten
– 2 el groene pesto
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Snijd de aubergines in de breedte om de cm in, maar snijd ze niet helemaal door. Leg de aubergines op een bakplaat en besprenkel met de olie. Bak in het midden van de oven in circa 35 minuten gaar.
Snijd ondertussen de mozzarella en tomaten in plakjes. Haal de aubergines uit de oven en doe in elke inkeping een plakje mozzarella en tomaat. Verdeel de pesto erover en zet nog tien minuten in de oven tot de mozzarella gesmolten is.
Kan je wel wat meer inspiratie voor gezonde recepten gebruiken? Download dan nu de GRATIS 1BALANCE boodschappenlijst_1BALANCEmet tal van gezonde ingrediënten!