Bananencake met noten
Bananencake met noten: en gezonde en lekkere snack voor onderweg of bij de koffie. Het recept is voldoende voor circa 10 plakjes.
Ingrediënten:
– circa 100 gram havermout (of 150 gram als je niet van een smeuige reep houdt)
– twee eieren
– drie grote rijpe bananen
– twee handjes gemengde ongezouten noten
– een zoetzure appel in blokjes
– 40 gram pure chocolade (85% of meer cacao), in stukjes gesneden
Zet een grote kom klaar en doe hier de havermout, eieren en bananen in. Mix het met de staafmixer tot een soepele massa. Vervolgens meng je hier de noten, appel en pure chocolade doorheen. Mix het even goed door elkaar met een lepel en giet het vervolgens in bakpapier (eventueel in een bakblik). Een bakblik is niet per se nodig maar zorgt wel voor een mooiere vorm. Je kunt de cake eventueel garneren met plakjes banaan of appel. Dit mengsel bak je circa 25 minuten in de oven op 180 graden, totdat de bovenkant mooi bruin is. Even af laten koelen en dan kan je de reep in stukken snijden.