Gegrilde aubergine
Ga jij vandaag ook barbecueën? Het valt niet altijd mee om dan gezond te eten; je eindigt al snel met heel veel vlees. Omdat ik zelf vaak vegetarisch eet ben ik op zoek gegaan naar wat gezonde producten voor op de barbecue. Eén van mijn favorieten is gegrilde aubergine. Niet alleen goed voor op de barbecue; ook in een grillpan is deze aubergine superlekker!
Ingrediënten
- 2 aubergines
- citroensap
- 1 eetlepel olijfolie
- 50 gram zachte geitenkaas
Bereiding
- Was de aubergines, verwijder de steelaanzet en snijd de aubergines in dunne plakken (in de lengte)
- Wrijf de plakken in met een beetje citroensap en wat peper
- Leg ze op een platte schaal en bestrijk de plakken met olie
- Gril de aubergines op de barbecue in 5 minuten gaar en lichtbruin
- Verkruimel de geitenkaas over de aubergines en serveer als deze nog warm is