Lasagne met heel veel groenten
Ben je ook zo dol op lasagne? Dan word je vast heel blij van dit recept! Het bevat niet alleen veel groenten, maar ook een bijzonder ingrediënt: gekookt ei. Een verrassende, superlekkere twist! Met dit recept maak je een grote schaal lasagne die groot genoeg is voor circa 6 personen.
Ingrediënten
- 1 pakje dunne lasagnebladen (te koop bij o.a. Jumbo)
- 1 pakje vegetarisch gehakt
- 1 blik tomatenblokjes
- 1 pakje gezeefde tomaten (circa 400 gram)
- 1 blikje tomatenpuree
- 5 eieren
- 1 pot bechamelsaus (of zelf te maken, als je écht graag in de keuken staat)
- 100 gram geraspte kaas
- 1 bol mozzarella
- 1/2 courgette, in lange plakken (mbv de kaasschaaf)
- 200 gram kastanjechampignons (in dunne plakjes)
- circa 200 gram spinazie
- 3 laurierblaadjes
Bereiding
Verwarm de oven op 180 graden. Kook de eieren in circa 8 minuten hard. Zet ondertussen een pan met dikke bodem op het vuur, voeg wat olie toe en bak het gehakt kort aan. Voeg vervolgens de tomatenpuree toe en bak deze circa 5 minuten mee, totdat de zure smaak verdwenen is (goed roeren zodat het niet aanbakt). Voeg vervolgens de tomatenblokjes, de gezeefde tomaten en de laurierblaadjes toe en laat circa 20 minuten op laag vuur koken. Snijd ondertussen de gekookte eieren in plakjes.
Pak een groot bakblik, bestrijk deze met de tomatensaus en voeg circa 1/3 van de bechamelsaus toe. Leg de spinazie en champignons er bovenop en bedek vervolgens met lasagnebladen. Bestrijk deze met de rode saus, voeg weer 1/3 bechamelsaus toe en bedek dit met de courgette. Bedek dit met de lasagnebladen. Voeg de rest van de rode saus en bechamelsaus toe en bedek dit met plakjes ei. Daaroverheen verdeel je de geraspte kaas en mozzarella. Zet dit circa 30 minuten in de oven op 180 graden, tot de bovenkant lichtbruin kleurt. Enjoy!