Gezonde pizzabodem van bloemkooldeeg
Be je dol op pizza maar wil je graag je inname van geraffineerde koolhydraten verminderen? Vervang deze dan zoveel mogelijk door groenten. 1BALANCE deelneemster Anne-Marie stuurde ons deze week het recept voor een gezonde pizzabodem van bloemkooldeeg. Niet alleen supergezond maar ook verrassend lekker! Bij deze het recept:
- 1/2 bloemkool
- 1 ei
- een handje geraspte kaas
- Italiaanse kruiden
- 1 el olijfolie
Roerbak het in de olijfolie tot het goed gaar is en het vocht er zoveel mogelijk uit is. Mix de gebakken bloemkool met ei, kaas en Italiaanse kruiden (eventueel een beetje zout en peper). Leg een bakpapier op de bakplaat en schep daar je bloemkoolmengsel op.Maak er met een lepel een mooie dunne, platte cirkel van (Anne-Marie gebruik de ring van een springvorm voor de vorm).
Daarna bak je de bodem 20 minuten op 200 graden in de oven. Vervolgens haal je de bodem eruit en bekleed je deze met de ingrediënten die je lekker vindt. Daarna bak je de pizza in 15 minuten af.
Hieronder geven we alvast wat gezonde tips om je pizza te beleggen:
- Tomatensaus (zonder suiker)
- Groenten in plakjes (courgette, aubergine, champignons, paprika)
- Spinazie
- Cherry-tomaatjes
- Geitenkaas
- Geraspte oude kaas
- Kipfilet
- Rucola (dit doe je er pas op als je pizza klaar is)