Recept aubergine parmigiana
Recept aubergine parmigiana: wie zegt dat gezond eten niet lekker kan zijn? Een basic versie van het bekende Italiaanse recept, maar daarom niet minder smaakvol. In iets meer dan 5 minuten (en 20 minuten oventijd) zet je deze lekkere aubergine parmigiana op tafel. Het recept is voldoende voor twee personen. Heb je wat over? Het smaakt koud heel lekker, maar is bijvoorbeeld ook een gezonde optie bij een boterham.
Ingrediënten
- 1 aubergine
- 2 handjes verse basilicum
- 1 blikje tomatenblokjes
- 2 el olijfolie
- 1 tl knoflookpasta
- 1 kopje Parmezaanse kaas
Bereiding
Verwarm de oven op circa 200 graden. Snijd de aubergine in plakken van 1 cm dik. Verhit wat olie in een grillpan (zo’n pan met streepjes) en leg de plakken aubergine erop (een gewone bakpan kan ook, maar dit is net even lekkerder). Zet in de tussentijd een kookpan op het vuur, verwarm de knoflookpasta in wat olijfolie en voeg de tomatenblokjes toe. Roer een handje gesneden basilicum erdoor en laat het vijf minuten op laag vuur koken. Keer de aubergine om zodra de onderkant bruine strepen vertoont. Zet het vuur uit zodra ook de andere kant bruin gestreept is. Pak een kleine ovenschaal, verdeel de helft van de plakken aubergine erover en doe de helft van de tomatensaus eroverheen. Voeg vervolgens de helft van de kaas toe, en peper en zout naar smaak. Vervolgens doe je hetzelfde nog een keer. Zet de ovenschaal in de oven; zodra de bovenkant bruin begint te kleuren (circa 20 minuten) haal je de schaal eruit. Dit recept aubergine parmigiana is ook lekker met bijvoorbeeld gegrilde kip of zalm.
Eet smakelijk:-)