Rode linzensoep
Zoek je een lekker recept voor soep dat snel klaar is? Deze rode linzensoep is makkelijk te maken en super gezond! En wist je dat linzen ook goed als vleesvervanger gebruikt kunnen worden? Ze bevatten volop eiwit, ijzer en B-vitaminen.
Ingrediënten
- 3 tomaten
- 1 winterpeen
- 1 rode paprika
- 2 rode uien
- 1 teentje
- 1 stengel bleekselderij
- laurierblad
- 2 groentebouillonblokjes
- rode linzen (200 gram)
Bereiding
- Maak de groenten schoon. Snij de tomaten, winterpeen, bleekselderij en paprika in stukjes. Pel en snipper de uien en knoflook.
- Verhit (olijf)olie in een soeppan en fruit hierin de ui, knoflook, winterpeen, bleekselderij, paprika, gember en laurier 3 minuten op hoge temperatuur.
- Voeg de tomaten toe en bak 2 minuten op hoge temperatuur.
- Voeg de rode linzen, groentebouillonblokjes en het water toe, breng aan de kook en laat de soep afgedekt 15 minuten zachtjes koken.
- Verwijder het laurierblad en pureer de soep met de staafmixer.