Rode pastasaus met vegetarisch gehakt
Pastasauzen kunnen best gezond zijn, mits je de saus zelf maakt en niet uit een potje haalt. Deze pastasaus met groenten doet het goed bij penne of spaghetti, maar kan (zonder de groenten) ook in bijvoorbeeld lasagne worden gebruikt. Hij is niet alleen vers maar ook superlekker! Echt één van mijn favoriete recepten.
De saus is voldoende voor vier personen.
Ingrediënten
– 1 blikje tomatenpuree
– 600 gram gesneden groenten (bijvoorbeeld Italiaanse roerbakgroenten)
– 1 pakje vegetarisch gehakt
– 1 blikje tomatenblokjes 400 gram
– 1 pakje passata (gezeefde tomaten) circa 400 gram
– 1 tl sambal oelek
– 1 el olijfolie
– 2 blaadjes laurier
– 1 klein zakje Parmezaanse kas
Bereiding
Verwarm de olijfolie. Voeg vervolgens de tomatenpuree toe en verhit circa 5 minuten (even goed blijven roeren), tot de zure smaak verdwenen is. Voeg vervolgens het gehakt, de tomatenblokjes, passata laurier en sambal toe. Laat op laag vuur circa 15 minuten sudderen. Verwijder de laurier en serveer met pasta (bijvoorbeeld volkoren penne of courgetti) en Parmezaanse kaas.
P.S.: heb je wat tijd over? Voeg dan ook nog een gesneden uitje en knoflook aan het gehakt toe!