Risotto van bloemkoolrijst
Risotto van bloemkoolrijst – Bloemkool kan je natuurlijk gebruiken als gewone rijst, maar je kunt er ook een hele lekkere risotto mee maken! Ideaal als je het lastig vindt om elke dag genoeg groenten te eten. Deze risotto van bloemkoolrijst bevat (inclusief de aubergine) 400 gram groenten per persoon. Een echte vitaminebom dus! Het volgende recept is genoeg voor twee personen:
Ingrediënten
- 400 gram bloemkoolrijst (zelf te maken of kant en klaar te koop bij de Jumbo of AH)
- 1 aubergine
- 200 gram kastanjechampignons (plakjes)
- 1 el mascarpone
- 20 gram roomboter
- 100 gram Parmezaanse kaas
- 1 blokje paddenstoelenbouillon (onder andere te koop bij de AH)
- 2 el olijfolie
- Circa 125 ml water
Bereiding
- Snijd de aubergine in plakken van circa 1 cm dik
- Verhit een grillpan (of eventueel een bakpan als je geen grillpan hebt). Verhit 1 (ruime) el olijfolie en grill de aubergine op middelmatig vuur totdat deze bruin begint te kleuren. Draai de plakjes aubergine vervolgens om en zet na drie minuten het vuur uit
- Bak intussen de kastanjechampignons in een el olijfolie. Voeg na een paar minuten de bloemkoolrijst toe
- Voeg de overige ingrediënten toe en roer op laag vuur goed door tot het water verdampt is en je een smeuige massa hebt (circa 7 minuten)
- Verdeel de rijst over twee borden en serveer met de gegrilde aubergine
P.S.: In het recept is geen witte wijn gebruikt; ik heb voor de meest simpele variant gekozen. Als je het lekker vindt kan je de bloemkoolrijst ook eerst afblussen met circa 100 ml witte wijn. Gebruik dan wat minder water. Daarnaast kan je uiteraard nog ingredienten als ui en knoflook toevoegen.